Испания е готова да признае палестинската държава“, каза испанският премиер Педро Санчес пред

...
Испания е готова да признае палестинската държава“, каза испанският премиер Педро Санчес пред
Коментари Харесай

Санчес: Испания е готова да признае палестинската държава

„ Испания е подготвена да признае палестинската страна “, сподели испанският премиер Педро Санчес пред Конгреса на депутатите, както и че ще поддържа приемането на Палестина в Организация на обединените нации.

Той се яви по искане на опозиционната Народна партия да даде пояснения за тематиките, които са обсъждали водачите на последния Европейски съвет в Брюксел и да обясни позицията на изпълнителната власт по отношение на войната в Газа, оповестява БНР.

По отношение на желанието на държавното управление му да признае палестинската страна, той сподели пред депутатите: „ Това е вярното решение и е в полза на Европа “. Санчес удостовери, че Испания ще поддържа приемането на Палестина за пълновръстен член на Организация на обединените нации, с цел да може да взе участие в решенията, касаещи бъдещето ѝ. По думите му Газа претърпява „ една от най-плачевните филантропични произшествия на този век “, а „ непропорционалният отговор на Израел анулира десетилетия на филантропично право и заплашва да дестабилизира Близкия изток и света “.

„ Призоваваме заинтригуваните страни за непрекъснато преустановяване на огъня, осъждаме терористичните офанзиви на „ Хамас “, настояваме за неотложно освобождение на заложниците и желаеме филантропична помощ, съизмерима с филантропичната злополука “, сподели още Санчес.

От своя страна водачът на опозицията Алберто Нунес Фейхоо увери, че партията му поддържа решението за две страни, само че сложи под въпросите „ по какъв начин и по кое време “ признаването на Палестина. Според него то би трябвало да бъде резултат от преговорен развой и да има поддръжката на „ сериозна маса “ от по-важните страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР